ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage (en de aandacht die je tijdens de massage krijgt) kunnen een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van deze pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap zijn: pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht kunnen slapen.

Een zwangerschapsmassage laat de toekomstige moeder het ‘in verwachting zijn’ bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Tevens werkt de massage kalmerend, pijn bestrijdend en het geeft een geluksgevoel. Het is op zichzelf al een fantastische manier om de veranderingen in je lichaam te ondersteunen. Het wordt veelal aangeraden door dokters, vroedvrouwen en verloskundigen.

Zachte massage

De zwangerschapsmassage is een hele zachte massagevorm.  Tijdens de massage word veel- en verwarmde massageolie gebruikt. Dit is omdat er tijdens de massage geen warmte door wrijving mag ontstaan. Dit wordt in het lichaam herkend als koortsachtige verschijnselen waardoor het afweersysteem tijdens de massage gaat werken.

Zwangerschapsmassage De houding van de zwangerschapsmassage is daarmee ook geheel anders aangezien het niet prettig is om op je buik te liggen. Daarom lig je tijdens de massage op de zijkant op de massagetafel. Tijdens de zwangerschap is het niet mogelijk een dieptemassage te krijgen.

Is zwangerschapsmassage veilig?

Tijdens de hele zwangerschap is het veilig om gemasseerd te worden, de masseuses van Wellness Na Rood hebben zich in deze vorm van massage verdiept, nadat er steeds meer vraag naar kwam.

Zwangerschapsmassage kan deze speciale tijd die in heel veel opzichten veraangenamen en verbeteren. En bovendien kan het je lichaam voorbereiden op de bevalling. Het heeft heel veel voordelen voor zowel je lichaam en geest, zowel voor jou zelf als je baby. Probeer het uit en ervaar het zelf!